Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Dwaande
_
Home__Weblog__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Better steande stjerre, dan op de knibbels libben.



Mijn Profiel

JanRutgers
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

50 jaar, dat is geen kattenpis!
15 november 2017 10:19

Opkomend nationalisme?
14 november 2017 12:37

We gaan stug door
18 oktober 2017 21:22

Hoe het verder ging na de nood...
07 oktober 2017 10:34

Vliegen ging goed, de landing ...
14 september 2017 18:44




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Briesje om 01:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 00:51
_
Briesje Online

Door Nees om 00:30
_
Nees Online

Door Greeet om 00:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 00:24
_
Greeet Online

Door BIBI58 om 00:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Barbera om 00:17
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door grejo om 00:15
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Gevulde courgettes


Makkelijk opdienen op de bakplaat.

Ik trof op het net een recept aan voor gevulde courgettes.

Nu was bij de Grootgrutter, die op mijn kleintjes let toevallig de courgette in de aanbieding, drie voor 99 cent, dus wij gingen vandaag aan de courgettes.

Maar zoals gewoonlijk, heb ik he recept wel op mijn eigen wijze geïnterpreteerd.




Ik had nodig

2 middelgrote courgettes

2 kleine uien
1 rode en 1 groene paprika
2 teentjes knoflook
1 lepel arachide olie

Nu stond er in het originele recept iets over paddenstoelen, maar in het kader van de woningnood bij de kabouters . . . . . . . . . heb ik die maar weggelaten.

250 gram runder gehakt
grof zeezout

50 gram geraspte kaas, maar met gewone plakjes met de kaasschaaf kan ook heel goed. Wij gebruikten hiervoor jong belegen.

Verder naar eigen smaak een kruidenmengsel met wat pit

Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette doormidden. Hol de courgette’s uit. Doe dit voorzichtig zodat je de schil niet beschadigt. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde courgette met wat zout. De inhoud van de courgette niet weggooien, want daarmee ga je de courgette ook weer vullen. Leg de uitgeholde courgettes op de bakplaat en doe ze een kwartier in de voorverwarmde oven. Het is namelijk erg lekker als de courgette alvast voor gaart voordat je deze vult.

Stap 2
Nu is het tijd om de vulling te gaan maken. Snijd de courgette pulp fijn. (Ik gebruikte hiervoor de snijmachine van de staafmixer)

Stap 3
Doe in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook, paprika's en de ui. Doe hierbij het gehakt en voeg de pittige kruiden toe. Voeg als het gehakt gaar is de “restjes” courgette toe. Proef zelf even of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden toe. Of een klein beetje sambal voor meer pit.

Stap 4
Als de courgettes zijn voor gegaard kun je ze gaan vullen met het gehakt mengsel. Bestrooi eventueel met wat kaas. En zet dan de courgettes terug in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Ondertussen kun je alvast beginnen met de afwas of de tafel dekken.
Zet desgewenst na de oventijd, de courgettes nog even 5 minuten onder de gril voor een knapperig korstje.






Geplaatst op 12 september 2017 20:11 en 132 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Briesje  
12 sep 2017 21:07
Ovenrecepten vind ik altijd handig en stellen zelden teleur.
Bedankt, dit ga ik eerdaags ook eens op het menu zetten!

Keesvi  
19 sep 2017 20:18
Paddenstoelen was ik wel van plan maar stomweg vergeten aan te schaffen. Olijfolie ipv arachide en Râs al hânout als basiskruidenmengsel met een bescheiden kneepje harissa voor wat extra pit. Lekker hoor, dat raggen in de pan om het gehakt te rullen en de groenten te smoren. Ik doe de ingrediënten meestal apart vanwege de verschillende garingstijden en de hoeveelheden hoewel paprika en ui natuurlijk prima samen kunnen. Ik had niet van die heel dikke courgettes dus nog flink wat vulling over, en dat wist ik want ruimer gedoseerd qua ui, paprika en gehakt dan je basisrecept. Vinden we wel een geschikte bestemming voor. Resultaat mag er zijn. Lekker! Heerlijk ovengerecht, simpel maar volop mijn passie voor koken op kunnen botvieren!
_